Cursuri WordPress

Ziua 1 – Despre WordPress

Se va discuta despre WordPress, veți afla ce este și vă veți familiariza cu interfața. Vom discuta despre ce este un CMS și de ce este acesta „special”. În plus, ficare cursant va primi acces la câte un site WordPress „personal”, pe care va putea experimenta pe toată durata cursului.

Ziua 2 – Conținut

Vom discuta despre ceea ce înseamnă conținut în WordPress: despre pagini și meniuri, despre articole și categorii. De asemenea, se va învăța despre taguri, rezumat și celelalte detalii care par mici dar pot fi importante. Vom discuta despre imagini și cum pot fi ele modificate direct din interfața WordPress, despre alte fișiere media, despre documente și despre cum pot fi ele folosite în interiorul unui site.

Ziua 3 – Aspect și extensii

Nu toate site-urile WordPress arată la fel. Aspectul unui site poate fi schimbat de cele mai multe ori din câteva click-uri. Veți învăța cum să alegeți o temă, cum să o configurați și cum să vă folosiți de toate opțiunile oferite.

Extensiile (plugins) WordPress aduc funcționalități noi, cum ar fi un video player, un slider de imagini sau conținut preluat de pe alte site-uri. Vom discuta despre ele, vom înțelege la ce folosesc și cum le putem integra în site, în funcție de necesități.

Ziua 4 – Aplicații practice

Vom recapitula tot ce am făcut în primele zile și vețiconstrui un site cap-coadă. Vom alege o temă, vom folosi funcționalități extinse, vom folosi pagini, articole și eventual mai multe meniuri. Vom lămuri împreună orice nelămurire.

Ziua 5 – Promovare și promovabilitate

Vor fi prezentate metode de marketing, online și nu numai. Vor fi prezentate avantajele WordPress-ului într-o campanie de marketing online. Vă veți face idee despre costurile reale ale unui website, de ce înseamnă construcția lui, cum se promovează și ce așteptări pot fi.